همه چیز درباره گوگل

ساخت وبلاگ

همه چیز درباره گوگل


اخبار و راهنمای استفاده از گوگل ( فارسی )

هر جوینده‌ای یابنده نیست. جوینده‌ای یابنده است که در جای درست و با روش درست دنبال هدفش باشد.

۱) از بهترین سایت جستجو استفاده کن

همیشه برای شروع بهتر است بهترین را انتخاب کنی و اگر بهترین جواب نداد سراغ سایتهای جستجوی دیگر بروی. فعلاً همین را داشته باشکه بهترین اسمش گوگل است. کافی است توی نوار آدرسمرورگرت تایپکنی: www.google.com و دکمه Enter را بزنی. اگر صفحه‌ای کهجلوی چشمت ظاهر می‌شود باعث می‌شود یک لعنتتاریخی دیگر نثار روح پدر بیچاره‌ی بدترین معلمزبانت بکنیتوی آن مستطیل بزرگ جستجو به فارسی تایپ کنگوگل فارسی و با کلیک بر روی اولین نتیجه‌ی جستجو از طریقصفحه‌ی فارسی گوگل جستجو را ادامه بده.

گوگل فارسی

۲) از حداقل تعداد کلماتاستفاده کن

پیش از آن که دنبال نشانی یالغوزآباد علیا بگردی مطمئن شو به اندازه‌ی کافی درباره‌ی یالغوزآباد علیا مطلب هست (مثال بهتری به ذهنم نرسید;).). به عبارت کلی‌تر کلیدی‌ترین واژه‌ها راانتخاب کن و از آنها شروع کن. اگر تعدادنتایج به دستآمده زیاد بود واژه‌های کلیدی بعدی را یکی یکی به عبارت جستجویت اضافه کن.

۳) کلمات بی‌ربط را قلم بگیر

استفاده از حروف ربط مثل از،به،با،برای،که،و و بقیه‌ی کلمات شبیه به آنها در عبارتجستجو نه تنهابه پیدا کردن آن چیزی که دنبالش هستی کمکی نمی‌کند بلکه تعداد نتایج غیرمرتبط را بیشتر می‌کند. این کلمات ناگزیر و بالاجبار درخیلی از جملات فارسی به کار می‌روند و استفاده ازآنها در عبارت جستجو باعث می‌شود تعداد سایتهای بی‌ربط درنتایج جستجوبیشتر شود.

غیر از این، فعلهای پرکاربرد و غیرمرتبط با آنچه در نظر داری را تا حد ممکن از عبارت حذف کن. فعلها به صورتهای مختلف گاهی به صورتمصدری، گاهی در زمان گذشته و گاهی در زمان حال وآینده، گاهی به صورت اول شخص و گاهی به صورت دوم شخص وسوم شخص، گاهیبه صورت جمع و گاهی به صورت مفرد و خلاصه هرجایی یک جوری آورده می‌شوند و از آنجا که احتمالاً نمی‌توانی حدس بزنی در سایتمورد نظر تو آن فعل به چه صورت به کار رفته یااصلاً از این فعل استفاده شده یا از فعلهای هم معنی آن بهتراست از خیرشبگذری. به دلیل مشابه ضمیرها را (تو، من و …) از عبارت جستجو حذف کن.

این توصیه شامل علامتهای سؤال، تعجب، پرانتز، کروشه و تمامی آت و آشغالهای مشابه آن هم می‌شود. در نظر داشته باش که آن چیزی کهبرای تو سؤال است یا باعث تعجب تو می‌شود ممکناست برای کسی که مطلب مورد نظر تو را نوشته سؤال نباشد یاباعث تعجبنشود. ضمناً حتی اگر نویسنده‌ی مطلب دلخواه تو نمره‌ی آیین نگارشش بیست شده باشد انتظار نداشته باش هر وقت تعجب می‌کند یا سؤالی برایشپیش می‌آید حفظیات شب امتحانش را به یاد داشتهباشد.

پسوندهای جمع (ها و ان) و پیشوندهای تعداد (یک، دو، چند و …) کلمات بی‌ربط دیگری هستند که معمولاً کمکی به پیدا کردن آنچه می‌خواهینمی‌کنند.

با به کارگیری این توصیه می‌بینی که با جستجوی عبارتجستجو اینترنت نتایج بهتر و مرتبط‌تری به نسبت جستجوی عبارتچطور می شود بهتر در اینترنت جستجوکرد؟ به دست می‌آوری هر چند ظاهراً عبارت دو کلمه‌ای اولی بی‌معنی و نامفهوم است.

۴) شکلهای مختلف کلمات راآزمایش کن

بعضی کلمات به شکلهای مختلف نوشته می‌شوند. بعضی کلمات دو بخشی هستند و ممکن است بسته به سلیقه یا سطح سواد نویسنده یا تایپیستسرهم یا جدا نوشته شوند. بعضی کلمات ممکن استبه صورت جمعهای مکسر به کار روند. بعضی کلمات ممکن استبا املاهایمختلف نوشته شوند. اگر با استفاده از یک شکل یک کلمه به نتیجه نرسیدی از شکلهای دیگر آن استفاده کن. اگر عبارت جستجویت چند کلمه‌ای استو چند تا از این کلمات به شکلهای مختلفنوشته می‌شوند ترکیب همه‌ی شکلهای ممکن را امتحان کن.

بد نیست یک نکته‌ی مهم را بدانی: این که بعضی حروف در سایتهای فارسی به شکلهای مختلف به کار رفته‌اند. این مسأله ربطی بهاملا یا ادبیات ندارد بلکه بیشتر یک تفاوتکامیپوتری است و علتش این است که بعضی حروف در برنامه‌هایمختلف متفاوتتایپ می‌شوند. مهمترین این حروف حرفهایی و کهستند. ی ممکن است به صورت ی نوشته شود و ک به صورت ک. بد نیست اینجور ی وک را هم امتحان کنی. برای تایپاین ی توی ویندوز اکس پی از ترکیبکلیدهای Shift و X استفاده کن (Shift را نگه دار، بعد X را بزن). برای تایپ اینجور کوقتی که صفحهکلیدت فارسی است کلیدهای Alt و ۰ را نگه دار و عدد ۲۲۳ را تایپ کن. بعضی سایتهای جستجویفارسی مثل پارسیک امکانات خاصی برای رفع اینمشکلات در نظر گرفته‌اند (عنوان بهینه‌سازی جستجوی فارسی).

بهینه سازی جستجوی فارسی پارسیک

۵) از معادل انگلیسی کلماتاستفاده کن

در صورتی که نتایج فارسی رضایتت را جلب نکرد، تلنگری هم به شکل انگلیسی کلمات بزن، مخصوصاً اگر نتیجه‌ی مورد نظرت یک نتیجه‌یعلمی با احتمال کاربرد واژه‌های تخصصی درآن به صورت انگلیسی است. با استفاده از دیکشنریهای تحت وبمثل این یا مشابه‌های تحت ویندوزیشانمی‌توانیمعادل تقریبی عبارتهای مورد نظرت را پیدا کنی و آنها را هم آزمایش کنی. یک راه پیدا کردن صفحات فارسی از این طریق این است که آنها را باکلمات فارسی ترکیب کنی. در این حالت می‌توانیتوصیه‌ی شماره‌ی ۳ را نادیده بگیری.

۶) از سایتهای جستجوی دیگراستفاده کن

قبلاً گفتم که در حال حاضر گوگل بهترین سایت جستجوست (عبارت بهتری که ممکن است به جای سایت جستجو به کار برودموتور جستجوست، ولی توجه داشته باش که هر سایتی که می‌شود از طریق آندر اینترنت جستجو کرد موتور جستجو نیست).علت این ادعا این است که این موتور جستجوتوانایی مرتبکردن نتایج را به صورتی که مرتبط‌ترین نتیجه‌ها بالاتر از بقیه نشان داده شوند دارد. اما این موتور جستجو هم گاهی نقصهایی دارد.مثلاً صفحات سایتهای جدید معمولاً خیلی طول می‌کشدتا به فهرست صفحاتی که گوگل می‌تواند در آنها جستجوکند اضافهشوند. ضمناً به دلایلی این موتور جستجو گاهی تعداد زیادی از صفحات داخلی سایتها را در مخزن صفحاتش نگه نمی‌دارد. وقتی از این سایتجستجو ناامید شدی بد نیست سایتهای جستجوی یاهو و ام اس انرا هم آزمایشکنی. این سایتها فعلاً رابط کاربری فارسی ندارند (امامی‌شود با آنها فارسی جستجو کرد)، نمونه‌های ایرانیسایتهای جستجومثل پارسیک وجاماسپ نیز گزینه‌های مناسب بعدی هستند. روش کار بعضی از سایتهای جستجو این است که نتایج گوگل، یاهو، ام اس انو بعضی سایتهای جستجوی دیگر را ترکیب می‌کنندو در اختیارت می‌گذارند. هر چند این ملغمه همیشهبهترین نتیجه‌یممکن نیست اما خیلی وقتها ممکن است به‌دردبخورتر باشد.

۷) از سایتهای تخصصی‌تر استفاده کن

غیر از سایتهای جستجو سایتهایی هستند که برای جستجو در مورد مطالب خاص ساخته شده‌اند. مثلاً اگر می‌خواهی نشانی شرکتها را پیداکنی بد نیست سایتهایی مثلآفتاب و کتاب اول را آزمایش کنی. اگر دنبال متن کاملیک شعر قدیمیمی‌گردی این سایترا آزمایش کن. اگر می‌خواهی فقط در وبلاگها جستجو کنیاین یکی را امتحان کن. ویکی‌پدیا: دانشنامه‌ی آزاد هم از آن سایتهاییست کهخیلی وقتها و جاها کارایی دارد. فهرست اینجورسایتها را کهمعمولاً در حین جستجو از طریق موتورهای جستجو یا وبگردی به آنها می‌رسی جایی نگه دار تا بعداً هم بتوانی از آنها استفاده کنی(من معمولاً یافته‌هایم را اینجا نگه می‌دارم).

۸) از نرم‌افزارهای کمکیاستفاده کن


حتما به ادامه مطلب بروید
EXrozblog.comEX
بهترينهاي افزايش آمار...
ما را در سایت بهترينهاي افزايش آمار دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : حسين صافي alexa بازدید : 267 تاريخ : يکشنبه 18 دی 1390 ساعت: 12:34: